top of page
Keresés

Vásároltál már Magyarország legnagyobb webshopjában?

A GKI Digital ötödik éve publikálja a legnagyobb forgalmú webáruházak rangsorát. A listában találunk pár meglepő adatot. A 2018-as online forgalmi adatok alapján Magyarország legnagyobb webáruháza az eMAG lett, második helyre az Extreme Digital került, míg a harmadik helyen a Media Markt végzett.


A tavalyi lista alapján elmondható, hogy az élen helycserés támadás történt. A tavalyi bevételek alapján az eMAG megelőzte az Extreme Digital-t. Az más kérdés, hogy a néhány hónapja bejelentett fúzió az első két helyezettnél, hogyan fogja átalakítani a piaci viszonyokat.


Érdekes megjegyezni, hogy az első tíz helyezettből az eMAG az egyedüli, aki csak online értékesít és nincs fizikai piactere. Az eMAG-nál 1.500 kategóriában, 1,3 millió termék várja a vásárlókat. Tavaly közel másfél millió vásárlást bonyolítottak le.

Aláírás a ViddL applikációban

A GKI Digital e-toplistáján szereplő első 10 webáruház a tavalyi év során együttesen mintegy nettó 150 milliárd forint forgalmat realizált online értékesítésből. A vizsgált több, mint 5.000 webáruház közül az első 10 piaci súlya 35% volt.


Érdekes változás, hogy a meghatározó, hagyományos bolti háttérrel rendelkező kereskedők egyre nagyobb piaci súlyt szereznek az online értékesítések terén is. Az első 10 helyezett közé nem egyszerű bekerülni. Ez a mutatvány egyedül a Magyar Telekom online shopjának sikerült. Ők a hetedik helyen landoltak.


Forrás: GKI Digital


154 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Mert nálunk heti akár 100.000-120.000,- forintot is kereshetsz! Csak Rajtad múlik! Minél többet szállítasz, mi annál jobban értékeljük ezt! Szállíts egy nap 50 csomag felett és mi adunk plusz 1.500,

bottom of page