top of page
Keresés

Szennyezi a környezetet az e-kereskedelem, de hogyan segíthetsz TE?

Nehéz olyan iparágat mondani ami annyira növekszik, mint az e-kereskedelem. Az amerikai kutatócég, a Nielsen elemzése szerint az online kiskereskedelem volumene négyszer olyan gyorsan nő, mint az offline kereskedelemé. Ez a rohamos növekedés több kérdést is felvet, többek között a fenntarthatóságot. A forgalom növekedése több visszamondott rendeléssel jár, amely jelentős anyagi és logisztikai többletköltséget von maga után.

Miért van jelentős hulladék az e-kereskedelemben?

Míg az offline eladások 8-10%-a végződik cserével, addig az online vásárlásoknál 15-30% visszáru, sőt az ünnepi időszakban ez a szám jóval magasabb. Ezeknek a termékeknek az 50%-a nem kerül vissza a forgalomba, elsősorban azért, mert drágább lenne a terméket a boltok polcaira visszahelyezni. Így ezeket a tárgyakat költséghatékonyabb a szeméttelepre szállítani. A Statista számításai szerint az USA-ban 550 milliárd dollárba fog kerülni a cégeknek a termékek visszaküldésének kezelése 2022-re.

A másik probléma a csomagoknál a hulladékkezelés, mivel a termékeket rendkívül praktikus, de nem éppen környezetkímélő anyagokkal csomagolják.A ViddL futárok kerékpárral és rollerral szállítanak Budapest egész területén

Az biztos, hogy az e-kereskedelem növekedésével együtt törekednünk kell arra, hogy a csomagszállítás minden egyes folyamata fenntartható módon történjen.

Jó hír, hogy számos olyan megoldás született, mely lehetőséget jelent a visszáruk kezelésére vagy a környezetbarát csomagolásra. Ilyen például az Optoro, a világ legnagyobb, termékvisszaküldési folyamatok optimalizálásával foglalkozó startupja.

Vásárlóként nemcsak az fontos, hogy tudatosan vásárolj így csökkentve a visszaáruk mennyiséget de az is, hogy egy környezetbarát csomagszállítási opciót válassz.


A csomagszállítás egy újabb kihívás a logisztikai cégeknek a fenntarthatóság szempontjából. A ViddL futárok elektromos rollerel vagy kerékpárral teljesítik a szállítás “utolsó kilométerét”, így is hozzájárulva egy fenntartható városhoz. Sőt, a ViddL agilis szolgáltatásának hála már Facebook Messenger-en is értesítést küld a ViddL futár 10 perccel az érkezése előtt, így növelve az első sikeres kézbesítés arányát.

Forrás: Chikansplanet

63 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Mert nálunk heti akár 100.000-120.000,- forintot is kereshetsz! Csak Rajtad múlik! Minél többet szállítasz, mi annál jobban értékeljük ezt! Szállíts egy nap 50 csomag felett és mi adunk plusz 1.500,

bottom of page