top of page
Keresés

Hódít a Valentin-nap

A Picodi.com kutatása alapján a magyarok csupán 40%-a ünnepelte a Valentin-napot 2018-ban. Ám az éttermek, mozik, ékszerboltok és virágüzletek így is jól jártak, hiszen ezek a legkedveltebb ajándékok ebben az időszakban.

A Valentin-nap terjedését és az online vásárlások számának növekedését az ilogostic.hu is megerősíti a 2019-es vizsgálatai alapján. Nemcsak a karácsony és a Black Friday csúcsszezon, hanem a szerelmesek napja előtti hét is jól teljesít a vásárlások szempontjából.

A Mastercard a kártyás vásárlások adataira hivatkozva nemzetközi szinten is vizsgálta ezt az időszakot.

Az előző három évben folyamatosan nő a Valentin-naphoz kapcsolható e-kereskedelmi tranzakciók száma.

A rózsa és egyéb virágok mellett az ékszerek stagnálást illetve minimális visszaesést mutatnak, de megjelent az egyéni igényeket figyelembevevő ajándékvásárlás is. Természetesen a szobafoglalások is nagyon népszerűek és nő a számuk nemzetközi szinten.

Ugyanezen vizsgálat Magyarországon 42%-os növekedést mutat. A vásárlók 11%-a már online veszi meg kedvesének a meglepetést. Hazánkban a virág és ékszer mellett a közös vacsora és a közös utazás is egyre kedveltebb ajándék.Az egyérintéses fizetés és az aznapi kiszállítás elterjedésével minden eddiginél egyszerűbben tudjuk kedvesünket szívhez szóló ajándékkal meglepni. Az adatok alapján is azt látjuk, hogy az emberek a világ minden táján tárgyi ajándékok helyett spontán élményekkel szeretnék meglepni kedvesüket, és ebben az se akadályozza meg őket, ha csak az utolsó pillanatban gondoskodnak erről.

-mondta Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.


Nincs programod Valentin-napra?


Gyere a ViddL-hez futárkodni és keress akár 2.500 Ft-ot óránként. Regisztrálj futárnak itt.


62 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Mert nálunk heti akár 100.000-120.000,- forintot is kereshetsz! Csak Rajtad múlik! Minél többet szállítasz, mi annál jobban értékeljük ezt! Szállíts egy nap 50 csomag felett és mi adunk plusz 1.500,

bottom of page