top of page
Keresés

Azon múlhat a Föld sorsa, hogyan rendelünk a netről

Itthon a raktározási és szállítási ágazat adja a szén-dioxid-termelés egynyolcadát, ahhoz hogy ez kevesebb legyen, elég csak csomagautomatákba rendelni a termékeket és tudatosabban vásárolni az internetről. Esetleg a ViddL-t választani, hogy bicajos futárjaink szállítsák ki a csomagodat!

"A csomagküldési megoldások használatának újragondolása azért is rendkívül fontos, mert a szállítási és raktározási ágazat szén-dioxid-kibocsátása a magyar gazdaság összkibocsátásának 12 százalékát adja"

- derül ki a budapesti Corvinus Egyetem egyik legújabb tanulmányából, mely a hazai csomagküldő megoldások károsanyag-kibocsátását vetette össze.


"A csomagautomatás szolgáltatást alapvetően a fiatalabb, urbánusabb és környezettudatosabb közönség használja, de egyre népszerűbb a 40 év felettiek körében is" - ismertette Timár Szabolcs, a GKI Digital Kft.(GKID) ügyvezetője. Egy, a GKID által idén végzett kutatás azt mutatja, hogy a netes rendelések automatás átvétele inkább a fővárosiak körében meghatározóbb, míg a vidéki városokban és a megyei jogú városokban a magánszemélyek közötti csomagküldés aránya jelenik meg átlagon felül.


Magyarországon közel ezer cég tevékenykedik CEP-területen (CEP=courier, express, parcel, magyarul: futár, expressz, csomag - a szerk.). Itthon 50 millióra tehető a kézbesített csomagok száma, a tanulmányban vizsgált szolgáltatók adatai alapján. Összességében elmondható, hogy ezen cégek mind törekednek "zöldebb" megoldásokra: igyekeznek digitalizálni a folyamatokat a beszállítástól kezdve, a raktározáson át a kiszállításig. Csökkentik a csomagolóanyagokat, papírmentessé tennék a működéshez szükséges dokumentumokat, illetve ha szükséges, újrahasznosított papírt használnának és idővel elektromos autóra cserélnék már meglévő járműveiket.

Nálunk, a ViddL-nél a futárok gyalog, biciklivel, elektromos rollerrel, rollerrel is szállítanak, mi így szeretnénk gondoskodni Földünk sorsáról!

Forrás: Napi.hu


94 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Mert nálunk heti akár 100.000-120.000,- forintot is kereshetsz! Csak Rajtad múlik! Minél többet szállítasz, mi annál jobban értékeljük ezt! Szállíts egy nap 50 csomag felett és mi adunk plusz 1.500,

bottom of page