top of page
Keresés
  • Szerző képeViddL

Új korszak a csomagszállításban?

Frissítve: 2018. jún. 4.

Sokunkkal előfordult már, hogy értesítést kaptunk arról, hogy nem sikerült kézbesíteni a megrendelt csomagunkat. Hol eleve nem jön a futár, hol jön de nem csenget, hol csenget de nem várja meg a választ.


Magyarországon nehéz megbecsülni, hogy a csomagok hány százalékát kézbesítik sikertelenül. Külföldi felmérések alapján ez a szám 20%-50% között van. A sikertelen kézbesítéseknek nagyobb ára van, mint gondolnánk. Az elégedetlen vásárlók mellett többletköltséget jelent a csomagszállító cégeknek és csomagküldő üzleteknek, valamint a környezetre is káros hatása van.


A sikertelen kézbesítéseknek nagyobb ára van, mint gondolnánk. Az elégedetlen vásárlók mellett többletköltséget jelent a csomagszállító cégeknek és csomagküldő üzleteknek, valamint a környezetre is káros hatása van.

Ha többszöri kiszállításra sem sikerül átvenni a csomagot, akkor bizony a vásárlónak kell személyesen átvenni a csomagot, mely akár több órás időtöltés is lehet. Az üvegházhatású gázok kibocsátásáért a 25%-ban a közlekedés felelős, mely magában foglalja a logisztikai cégeket. Minden alkalommal amikor van egy sikertelen kézbesítés, növeljük az ökológiai lábnyomunkat is.


Az e-kereskedelemi szektor hatalmas mértékben növekszik, körülbelül 15%-kal évente. Jelenleg a globális vásárlás 10%-át teszi ki. Ez a növekedési trend nem úgy néz ki, hogy a jövőben meg fog állni. 2021-re a növekedés akár meg is duplázódhat.


Hogy tudunk hozzájárulni mi és a csomagszállító cégek, hogy megfeleljünk a vásárlóknak és a környezetre tett hatásuk minimalizálva legyen?


Ha a csomag munkaidő után érkezik, közel 80%-kal több esély lenne arra, hogy a vásárló otthon van és át tudja venni a csomagot. Rugalmas kiszállítási opcióval meggyőződhetünk arról, hogy a vásárlót a futár otthon találja. Folyamatos kommunikáció a futár és a vásárló között növelné a vásárló elégedettségét és a vásárló élményt.


Ezeket a feltételeket nem nehéz teljesíteni, és nagy hatással lehetnének a környezetünkre. Mikor jön el az új korszak a csomagszállításban?

76 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Mert nálunk heti akár 100.000-120.000,- forintot is kereshetsz! Csak Rajtad múlik! Minél többet szállítasz, mi annál jobban értékeljük ezt! Szállíts egy nap 50 csomag felett és mi adunk plusz 1.500,

bottom of page